Pompe de Caldura ClimateMaster

ClimateMaster este cel mai mare producator de pompe de caldura atat din SUA cat si din lume. In fiecare an sunt produse peste 50000 de pompe de caldura in Oklahoma, SUA, in fabrici si facilitati de cercetare ce se intind pe 25000 m2.

Emtec este partener oficial al ClimateMaster in Romania din 2013 si promoveaza sistemele cu pompe de caldura ce folosec energia din sol si surse de apa.

Pompe de Caldura ClimateMaster

Sistemele de pompe de caldura geotermale (Geothermal Heat Pumps) si cele cu surse de apa (Water Source Heat Pumps) sunt alcatuite din unitati asamblate individual ce transfera caldura printr-un circuit de apa cu una sau doua tevi. Fiecare unitate poate fi folosita fie in modul de incalzire fie in modul de racire pe parcursul anului si temperatura circuitului este mentinuta cu ajutorul unei combinatii de boiler / turn de racire sau printr-un circuit geotermal conectat la sol. Fiecare zona are propriul sistem ce controleaza complet modul in care functioneaza (incalzire/racire) si fiecare unitate este independenta una de cealalta. Acest lucru inseamna ca daca o unitate nu mai functioneaza, intregul sistemul nu este afectat. Controlul se realizeaza la nivel fiecarei unitati, printr-un termostat. Pompele de caldura geotermale si cele cu surse de apa, din punct de vedere al spatiului, al energiei si al costurilor asociate sunt cele mai eficiente dintre toate sistemele produse in acest sector industrial.

Pompe de Caldura Water Source

Pompele de Caldura Water Source transporta caldura si o fac mai eficient decat in orice alt sistem tehnologic de incazire/recire. Simplitatea lor este cu adevarat uimitoare. Sunt la fel de usor de folosit ca un aparat de aer conditionat pentru uz rezidential si au o durata de viata uimitor de lunga (peste 20 de ani, conform ASHRAE). Acest lucru se datoreaza faptului ca nu trebuie sa lucreze la fel de mult ca alte sisteme pentru a transporta caldura dintr-un loc in altul. Pentru realizarea unui sistem ideal de incalzire/racire ce ofera un control individual al temperaturii pentru fiecare zona in parte, ce recupereaza si utilizeaza caldura in exces pentru incalzire si permite folosirea sa de catre mai multi utilizatori in acelasi timp, simplu si eficient, pompele de caldura ClimateMaster Water Source sunt alegerea potrivita.

Pompele de Caldura Water Source cu circuit inchis sunt concepute intr-un sistem simplu dar, cu toate acestea, este printre cele mai eficiente sisteme HVAC disponibile. Aceste sisteme profita de cerintele de incalzire si racire ale fiecarui spatiu din cladire prin recuperarea energiei altfel irosite, si utilizarea ei in alte parti ale sistemului.

Sitemul este alcatuit din pompe de caldura cu ciclu invers, asamablate in unitati individuale cu eficienta ridicata interconectate printr-un circuit cu apa. Fiecare unitate satisface cerintele de aer conditionat pentru zona unde aste amplasat. Cand vremea este rece, pompa de caldura elimina caldura din circuitul de apa prin intermediul schimbatorului de caldura coaxial special conceput (refrigerant-to-water) si o transfera catre aer.

Sistem de operare a  pompelor de caldura pe timp friguros

Cand este foarte frig si este nevoie de mai multa caldura decat cea generata intrern in caldire, cele mai multe unitati vor functiona in modul de incalzire extragand caldura din apa circuitului. Daca insa este nevoie de mai multa caldura decat se poate obtine in mod natural din circuit, atunci este nevoie de unitate suplimentara atasata circuitului pentru incalzirea apei.

Sistem de operare a  pompelor de caldura pe timp calduros

In anotimpul cald, cand cele mai multe sau toate unitatile sistemului ClimateMaster Comfort functioneaza in modul de racire, caldura este extrasa din zonele cladirii si este introdusa in circuitul de apa. Daca nu este solicitata in alta parte din cladire, caldura este indepartata din sistem prin intermediul unui schimbator de caldura (turn de racire) atasat extern la circuitul de apa.

Sistem de operare a  pompelor de caldura in Modul Folosire Echilibrata

Folosirea echilibrata. Cu toate acestea, in anumite perioade ale anului, unitati din zone diferite pot opera in diferite moduri, incalzind sau racind diferite spatii in acelasi timp. Cand se intampla acest lucru, caldura este transferata de la o zona la alta prin circuitul de apa. In acest timp este posibil sa nu fie nevoie sa se elimine in exterior caldura sau sa fie necesara incalzirea suplimentara in circuit, iar sistemul functioneaza cel mai eficient. Acesta este avantajul major in comparatie cu sistemele de ventiloconvectoare ce pot necesita atat un boiler cat si un chiller care sa opereze simultan (4 conducte) sau sa utilizeze un sistem ineficient de incalzire electrica.

Fiind sistemele HVAC cele mai efiente din punct de vedere energetic de pe piata, Pompele de Caldura Water Source sunt concepute in mod simplu si functional. Caldura se deplaseaza printr-un circuit de apa interconectat si este fie eliminata printr-un turn de racire (cooling tower), fie folosita in alte zone unde este nevoie. Fiecare unitate este un sistem independent, asamblata individual, eliminand sansele unui colaps total al sistemului. Daca o unitate nu mai functioneaza, celelalte unitati nu sunt afectate. Unitatile pot fi accesate cu usurinta, fiind amplasate in mod convenabil deasupra tavanului sau intr-un dulap.

Pompele de Caldura Water Source sunt ideale pentru o gama larga de tipuri de cladiri, inclusiv caldiri de birouri, cladiri de apartamente, centre de asistenta sociala, scoli si multe altele.

Pentru detalii si alte informatii, va rugam sa ne contactati sau sa accesati: www.climatemaster.com