Panouri Solare Fotovoltaice

Exista doua tipuri de sisteme pentru producerea electricitatii din energie solara: sisteme On-Gird (conectate la reteaua nationala) si sisteme Off-Grid (sisteme autonome).

Sistemele On-Grid sunt mai folositoare si mai ieftine decat cele Off-Grid datorita faptului ca acesta nu au nevoie de baterii de acumulatori. Sistemul este conectat la cel principal de electricitate pentru a vinde surplusul de energie electrica produs. Pentru folosirea acestui sistem este nevoie de avize din partea autoritatilor locale, in concordanta cu legislatia in vigoarea, si un acord cu furnizorul local de electricitate.

Sistemul Off-Grid este un sistem independent pe care il poti avea acasa. Elementele principale ale unui sistem Off-Grid sunt: Panouri FotoVoltaice, Controler de Incarcare, Baterii de Acumulatori si Invertor AC. Eficienta unui panou FotoVoltaic este intre 15 si 20%. Pentru Bucuresti se pot folosi in medie 1292 kWh/m² pe an. Capacitatea unui panou este data de producator pentru o valoarea aproximativa a radiatiei solare de 1000 W/m².

Pentru un consun zilnic mediu de 5 kW si 5 ore insorite pe zi in timpul iernii, avem nevoie de un set de 4 panouri de 250 Wp, baterii cu capaciate de 10 kW, un controler si un inverter. Sunt necesare calculatii detaliate in functie de fiecare locatie.

Sisteme solare fotovoltaice intre 100-500kW

Sisteme solare fotovoltaice intre 100-500kW.

Sisteme solare fotovoltaice peste 500kW

Sisteme solare fotovoltaice peste 500kW.

Pentru detalii si alte informatii, va rugam sa ne contactati sau sa vizitati: www.formsolar.com