Pompe de Caldura Geotermala ClimateMaster

Aceste sisteme de pompe de caldura, ce nu au nevoie de bolier sau turn de racire, folosesc proprietatile termice naturale ale Pamantului pentru a disipa sau capta caldura necesara circuitului de apa. Pompele de Caldura Geotermale functioneaza in mod similar cu Pompele de Caldura Water Source. Cu toate acestea, fara a fi nevoie de un bolier sau un turn de racire, se economisesc costuri substantiale de energie si spatiu. Sitemul cu circuit de apa este subteran, iar unitatile sunt in interiorul cladirii. Astfel sistemul geotermal ecologic pastreaza design-ul arhitectural propriu constructiilor „verzi”.

Pompe de Caldura Geotermala (Geothermal Heat Pumps)

Pompele de Caldura Geotermale vin in mai multe configuratii diferite in functie de disponibilitatea spatiului si propritatile solului. Cu siguranta la un moment dat ati stat deasupra sau ati mers de-a lungul unui camp cu circuite geotermale. Aceste circuite pot fi localizate sub parcari, zone amenajate, sau orice alte locatii. Toate sistemele geotermale folosesc teava din polietilena de inalta densitate pentru circulatia apei sau unui amestec de antigel. Toate racordurile si accesoriile de conectare sunt imbinate termic pentru a preveni scurgerile iar majoritatea tevilor vin cu o garantie de 25 de ani sau mai mult.

Pompe de Caldura Geotermala cu Circuit Vertical

Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Vertical.

Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Vertical folosesc foraje la o adancime de aproximativ 75 de metri. Odata teava introdusa in gaura de foraj, se pune in jurul ei un amestec de bentonita, pentru a obtine o conductivitate termica maxima. Atunci cand spatiul este limitat, Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Vertical sunt cele mai frecvent folosite Pompe de Caldura Geotermale.

Pompe de Caldura Geotermala cu Circuit Orizontal

Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Orizontal.

Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Orizontal utilizeaza santuri sapate la o adancime medie cuprinsa intre 1.2 si 1.8 metri. Fiind unul din cele mai eficiente sisteme de pompe de caldura din punct de vedere al costurilor de instalare, Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Orizontal sunt de obicei gasite in campuri deschise, sub parcari sau in parcuri.

Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Acvatic.

Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Acvatic folosesc un sistem „acuns” de conducte geotermale plasate la partea de jos a unui iaz, lac sau alta forma de acumulare de apa. Daca acesta optiune este disponibila, Pompele de Caldura Geotermale cu Circuit Acvatic sunt o alegere usoara, fiind un sistem de pompe de caldura cu o eficienta a costurilor excelenta.

Pompe de Caldura Geotermala cu Circuit Deschis (cu puturi de apa)

Cunoscute in mod frecvent sub numele de „Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Deschis”, sistemele cu puturi de apa pompeaza apa dintr-o acumulare de apa din apropiere sau din alt put de apa si o transfera apoi in alta acumularea de apa sau in alt put de apa. Sistemele cu puturi de apa folosec de obicei un schimbator de caldura din interiorul cladirii pentru a pastra circuitul de apa intern al cladirii separat de cel din putul de apa. Acest lucru previne orice forma de contaminare externa asupra sistemului intern al pompei de caldura, pastrandu-i parametrii de functionare si extinzandu-i durata de functionare. Sistemele de Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Deschis (cu puturi de apa) sunt de multe ori mai eficiente datorita faptului ca apa din put este mereu la aceesi temperatura pe tot parcursul anului.

Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Deschis cu Puturi de Apa. Pompe de Caldura Geotermale cu Circuit Deschis cu Descarcare Libera.

Pentru detalii si alte informatii, va rugam sa ne contactati sau sa accesati: www.climatemaster.com