Unitati de incalzire solara a aerului

Incalzire Solara a Aerului.

Unitatile de incalzire solara a aerului Solair pentru case si unitati industriale incalzesc aerul cu ajutorul energiei solare. Solair are ventilatoare pentru circulatia aerului alimentate de panouri fotovoltaice. Ventilatoarele trag aer din exterior sau interior, il trimit prin panou si apoi spre interior. Soarele incalzeste aerul ce trece prin suprafata panoului si astfel se obtine incazire cu costuri zero si fara consum de energie .

Panou de incalzire solara a aerului.

Mai multe panouri pot fi conectate la acelasi sistem. Astfel se obtine o capacitate mai mare de incalzire. Sistemul Solair este unul ce promoveaza energia verde, protectia mediului, contribuie la cresterea punctajului Leed Certificate. Solair asigura o energie curata si reducerea emisiilor de carbon in atmosfera. Solair ofera solutia incalzirii interiorului cu ajutorul energiei solare. Solair nu are nevoie de energie electrica sau combustibili fosili pentru functionare.

Avantajele sistemului Solair:

  • Reduce costurile de incalzire.
  • In zilele insorite ofera incalzire gratuita.
  • Va creste punctajul in sistem Leed. (contribuie la certificarea Leed)
  • Cand este conectat la o sursa externa de aer, curata aerul din interior.

Cum functioneaza?

Cum functioneaza Sistemul de Incalzire Solara a Aerului.

Unitatile sunt controlate cu ajutorul unui termostat. Daca termostatul este pe pozitia „on/pornit” si valoarea temperaturii setate este mai mare decat cea din interior, unitatea actioneaza ventilatoarele atunci cand primeste energie solara.

Actionarea ventilatoarelor sa face in functie de tipul de instalare, repectiv trage aer din interior sau din exterior si il trimite apoi prin interiorul panoului. Aerul trece prin panoul cu conductele de aluminiu ce au fost incalzite de soare si apoi este directionat catre interior. Cand se ajunge la temperatura dorita sau termostatul este pe pozitia „off/oprit”, sistemul se opreste.

Eficienta sistemelor Solair de Incalzire Solara a Aerului.  Solair – functioanre 100% aer din interior.  Solair – functioanre 100% aer din exterior.

Eficienta sistemelor Solair

Modelele Solair SA-12 au o suprafata 1,82m² care este special vopsita pentru absorbtia energiei solare. Puterea de incalzire va fi de 1200 W la un unghi fata de soare de 90 grade. Un ansamblu de incalzire format dintr-un panou circula un volum de aer de 120m³/h. In acest caz, va inclazi aerul cu 40°C. Daca temperatura din interior este de 15°C, atunci aerul introdus poate fi de pana la 55°C. Conform acestor valori, suprafata incalzita va fi de 30-35 m². (supafata poate varia in functie de natura constructiei).

Pentru casele de vacanta ce sunt folosite doar pentru perioada verii si sunt inchise iarna, Solair previne aparita mucegaiului, prelungind durata de viata pentru suprfetele vopsite sau varuite, precum si a mobilei.

Specificatii Tehnice: 

Specificatii tehnice ale Panourilor Solare de Incalzire a Aerului Solair.