Racire prin Evaporare - FesKlima

Unitati de Racire prin Evaporare FesKlima

Unitatile de racire a aerului FesKlima Evaporative Air Coolers introduc aer proaspat si rece in spatiile interioare sau exterioare cu un consum foarte mic de energie. Unitatile FesKlima, ce au fost gandite sa protejeze mediul inconjurator, produc aer rece fara compresor sau agenti de racire. Sunt cu 80% mai ieftine in comparatie cu sistemele conventionale de racire.

FesKlima – Panou de comanda

Unitatile de racire a aerului FesKlima Evaporative Desert Coolers sunt destinate spatiilor mari cum ar fi unitatile industriale (spatiile cu activitate umana intensa, spatii cu utilaje ce produc cantitati mari de caldura), ateliere textile, tesatorii si filaturi, fabrici de mase plastice, turnatorii, bucatarii industriale, biserici, spalatorii, depozite, santiere navale, centrale electrice, ferme de pasari, spatii deschise, restaurante, sali de nunta, etc. Este solutia ideala pentru spatiile largi si cele industriale.

Unitatile de racire a aerului FesKlima Evaporative sunt fabricate in Turcia de 6 ani de catre FORM A.S ce detine o experienta de 45 de ani in domeniu. Aceste unitati sunt deja prezente si opereza cu succes in mai bine de 1000 de locatii indoor si outdoor, oferind capacitati maxime de racire a aerului cu minimum de energie consumata.

Ce este un sistem de racire prin evaporare?

Ce este un sistem de racire prin evaporare

Cea mai eficienta metoda naturala de racire este prin evporarea apei. Racirea prin evaporare functioneaza pe principiul absorbtiei caldurii prin evaporarea umiditatii. Unitatea de racire prin evaporare trage aerul exterior in panouri speciale umezite, in care aerul este racit prin evaporare si apoi este circulat.

Gama de sisteme de racire prin evaporare comerciale si industriale disponibile astazi este vasta, variind de la unitati de racire mobile pentru uz comercial la cele mari si complet dirijate pentru uz industrial.

Panouri de racire Munters CELdec

Unitatile de racire prin evaporare FesKlima trag aerul cald cu ajutorul unui ventilator prin matrialul special (Munters CELdec), ce este umezit. Pe masura ce apa din material se evapora, aceasta raceste aerul, si aerul racit astfel este eliberat din unitatea de racire.

De ce FesKlima?

Cresterea eficientei afacerii tale.
Productivitatea muncii scade cu 4% cu fiecare grad peste 22°C. Unitatile de racire a aerului FesKlima Evaporative cresc productivitatea muncii prin cresterea volumului de aer rece produs.
Este o solutie practica si de incredere.
Instalarea este rapida si cu cerinte minime de spatiu.
Costuri operationale reduse.
Fara compresor, fara gaz de racire, fara componente complicate.
Eficienta ridicata – Solutie de racire cu costuri mici.
Materialul special este un produs original Munters CELdec in forma de fagure, ce produce un grad de saturare ridicat ce are o eficienta de 85-89%.
Cel mai scazut cost de investitie.
Costurile de instalare sunt mult inferioare celor de aer conditionat conventionale.
Calitate superioara a aerului interior.
Aer 100% proaspat, obtinut prin filtrare naturala.
Solutie prietenoasa cu mediul inconjurator.
Fara agenti de refrigerare, fara contaminanti, cu consum scazut de energie.
Durata de viata ridicata.
Este produs din otel inoxidabil 304.

DIFERENTA INTRE AERUL CONDITIONAT CLASIC SI RACIREA PRIN EVAPORARE

 Aer Conditionat ClasicRacire prin Evaporare
Refrigerant F22, 134a etc. Nu
Actionare Compresor Ventilator si o mica Pompa de Apa
Consum de Electricitate Foarte Ridicat Foarte Scazut
Cost al Investitiei Foarte Ridicat Foarte Scazut
Costuri Operationale Foarte Ridicat Foarte Scazut
Costuri de Mentenanta Foarte Ridicat Foarte Scazut
Comfort Excelent Bun
Emisii Foarte Ridicate Aproape Inexistente

Unitati mobile FesKlima FesKlima - FesPack FESKlima - FesPlast Aplicatie pentru unitati FESKlima dispuse pe acoperis